Tuesday, September 29, 2009

KENANGAN RTM SEPANJANG JALAN

Monday, September 28, 2009

RTM SEPANJANG JALAN

Pada 17 september 2009, Radio Televisyen Malaysia Kelantanfm telah bersama-sama "turun" padang untuk bersama-sama bertemu dengan perantau-perantau di luar kelantan yang dalam perjalanan ke kampung halaman masing..masing,di Jeli.Turut menjayakan program,puan Pengarah Jabatan Radio Malaysia kelantan,Puan Azizah Mohd Yusoff dan juga agensi kerajaan sekitar Negeri kelantan.Perantau juga berpeluang untuk bersama-sama bertemu dengan juruhebah-juruhebah radio malaysia kelantan fm ..

Monday, April 27, 2009

kepada semua dj bertugas conty

semua dj conty

arahan terkini dari ibu pejabat (mesy post kabinet kemen.penerangan pd 23/4/2009

1) dj2 diwajibkan menyediakan talking points 'Tahukah Anda' - dgn menyediakan bahan-bahan tahukah anda yang relevan dengan keadaan semasa atau isu2 semasa samada dlm bidang ekonomi, sosial, politik, dan juga human interest juga bahan2 lain yang sesuai.

2) Berita mengenai luar negara hendaklah dikurangkan sebaliknya berita dalam negara Negara diperbanyakkan.

3) Kemelesetan ekonomi serulah rakyat utk berjimat cermat, ceburi bidang lain yang boleh menambah pendapatan dll

4) Peranan/imej polis - hightlight imej positif polis dlm menangani jenayah dlm masyarakat

5) Highlight kes ragut yang semakin meningkat. WAspada kpd orang raamai supaya lebih berhati-hati dan sentiasa waspada keselmatan diri dan jiwa.

KBR
27/4/2009

Sunday, April 19, 2009

arahan kepada semua dj

Semua penerbit dan dj - sila create blog masing2 dan letakkan link blog dlm blog Kelantanfm tujuannya untuk online dgn kbr - supaya kbr dapat monitor playlist dan skrip talking points untuk kelulusan masuk conty.

Anda juga boleh masukkan playlist dan skrip anda dlm blog masing-masing

tq

Wednesday, April 15, 2009

PENGUMUMAN CONTY

KAK WAN

SAYA MASIH DALAM PERCUBAAN GUNA BLOG NI JGN LUPA SIAR PROMO STUDIO MINI PILIH KASIH, PROMO PILIH KASIH, DAN SOALAN KUIZ PILIH KASIH DLM AKOK PTG NI

KBR